Inloopmiddag ikgroenhet

Voor de woonbuurten van Ubach-over-Worms noord (dat zijn: Abdissenbosch, Parkheide en Namiddagsche Driessen) is er een informatie & inloop - middag georganiseerd over project ikgroenhet. De opkomst was prima! De ikgroenhet-plantdag voor deelnemende voortuinen en gezamenlijke buurtfragmenten in deze buurten zal op zaterdag 7 november zijn. Wilt u meer weten? De inloop is dus al geweest, maar neem gerust contact op via de mail (zie 'contact'). We beantwoorden graag uw vragen!


L1 radio interviewt ikgroenhet

droogte - hittestress - waterberging - groen

 

Op 20 augustus 2020 werden Ritsert Inia, Doenja Urlings en twee enthousiaste ikgroenhet-tuindeelnemers uit Schaesberg geïnterviewd voor L1 radio. In de tweede week van september heeft L1-vandaag een themaweek rondom 'droogte' en een van de mini-gesprekjes zal gaan over het effect van het vergroenen van voortuinen. 
Als het interview online komt, dan wordt de afspeellink hieronder opgenomen!


Ikgroenhet neemt deel aan twee prijsvragen!

Het project is in 2019 geweldig gegaan en in de zomer van 2020 kunnen we de draad gelukkig weer oppakken. Zodat 'de amazone weer vanuit de voortuinen kan gaan groeien'! In overleg met het projectteam heeft de gemeente Landgraaf besloten om ikgroenhet aan te melden voor twee prijsvragen: de steenbreek trofee & de gouden zwaluw.

Duimen jullie mee? Misschien brengen alle in Corona-tijd opgekweekte klavertjes-4 ons nog wat extra geluk?

 

Het projectteam


Verrassing: pakketje

Zaterdag 30 mei en maandag 1 juni heeft projectteam ikgroenhet zo'n 70 verrassingspakketjes bezorgd... Als kleine verrassing voor alle ikgroenhet - deelnemers die vanwege de Corona erg lang moeten wachten voor we aan hun tuinontwerp en de ikgroenhet - plantdagen mogen beginnen.

In het pakketje o.a. deze klavertjes-4, om zelf wat geluk te kweken. En... worden ze mooi?

In Nieuwenhagen-noord en centrum-Waubach zijn de geveltuinen en voortuinen al helemaal klaar voor de aanplant. In de verse tuingrond schiet nu het onkruid omhoog, daarom voor deze adressen ook een zakje eenjarig bloeiend bloemenzaad, om de tuin toch een vrolijk aangezicht te geven. In Ubach-over-Worms-zuid worden de tuinbezoeken en voorbereidende gesprekken voor de te maken ontwerpen begin juli ingepland. Het duurt dus nog even, maar blijf gezond en heb geduld.

De ikgroenhet - plantdag in Nieuwenhagen-noord die gepland was op zaterdag 21 maart, wordt op zaterdag 5 september gehouden.

De ikgroenhet - plantdag in Ubach-over-Worms-zuid zal op zaterdag 3 oktober gaan gebeuren.

De ikgroenhet - plantdag in Ubach-over-Worms-noord zal op zaterdag 7 november worden gehouden. 

We verheugen ons er op! 

Geniet, zorg voor elkaar en tot gauw!