Aanmelden in Landgraaf niet meer mogelijk

De twee plantdagen van juni 2021 (beide in Landgraaf) zijn helemaal volgeboekt met voortuinen, geveltuinen en buurtfragmenten.

Het project ikgroenhet heeft de afgelopen jaren veel successen geboekt, kijk maar bij de info en foto's van de plantdagen. Het ikgroenhet-budget raakt bijna op. Alleen in delen van Eygelshoven en een klein gebiedje rondom een plein in Kerkrade wordt in september 2021 nog een laatste ikgroenhet-plantdag georganiseerd. Meer info daarover volgt eind april / begin mei.


Corona maatregelen

In verband met de weer ingrijpendere corona-maatregelen en de geldende noodverordening in de gemeente Landgraaf hebben we de ikgroenhet-plantdagen van 5 september 2020 en 3 oktober 2020 moeten aanpassen. Het aanplanten en realiseren van meer groen lukt nog steeds, maar het wordt moeilijker om de sociale doelstelling "elkaar ontmoeten en helpen" goed vorm te geven. Als bewoners elkaar niet mogen treffen en zij niet gezamenlijk in teams in de tuinen aan de slag kunnen, wordt het een meer individuele aanpak.
In december is een strengere lockdown-periode ingegaan, waardoor het organiseren van een plantdag onmogelijk is geworden.

 

Bovenstaande betekent dat we de geplande data hebben uitgesteld naar 2021. Er is inmiddels besloten dat de ikgroenhet-plantdag van 7 november uitgesteld wordt naar 5 juni 2021. Daarna volgt een inhaal-plantdag voor Nieuwenhagen en Ubach over Worms op 26 juni en een laatste plantdag in Kerkrade / Eygelshoven op 11 september 2021. Beide plantdagen van juni 2021 zijn 100% volgepland!

We hebben alle voorbereidingen (inkoopdag, tuingesprekken, tuinontwerpen) voor Ubach over Worms - noord afgerond en staan klaar om, samen met de bewoners,  hun wijk te vergroenen. Alle tuinbezitters en projectpartners zijn ingelicht.

 

De plantdag in Eygelshoven / Kerkrade moet nog worden voorbereid.

 

Projectteam ikgroenhet


Inloopmiddag ikgroenhet

In de voorbereidingen voor de allerlaatste plantdag in delen van Eygelshoven en Kerkrade (die in september plaats vindt) is inmiddels een informatie & inloop - middag gepland op dinsdag 1 juni van 15.00 - 19.00 uur. Ligt jouw huis in het deelnemende gebied, dan ontvang je een uitnodigingskaart in de brievenbus en ben je welkom. Je komt dan meer te weten over project ikgroenhet


Planning ikgroenhet - plantdagen

We hielden voorjaar 2020 vanwege de Corona-regels helaas géén ikgroenhet - plantdagen. Maar goed nieuws: najaar 2020 zijn we weer aan de slag gegaan! De volgende Landgraafse wijken zijn vergroend: Nieuwenhagen Noord en Ubach over Worms (zuid)Ook in 2021 gaan we door en zal er een laatste 'inhaal-plantdag' worden georganiseerd. Omdat het IBA-expojaar verschoven is, hebben we daar gelukkig de tijd voor.

 

Eerstvolgende inloopavond:

Er is even geen inloop gepland. De inloopavonden voor Nieuwenhagerheide, Exdel, Lauradorp, Waubach, Rimburg, Abdissenbosch, Parkheide en Namiddagsche Driessen zijn allemaal al gehouden en werden zeer goed bezocht.

 

Voorlopig geplande ikgroenhet - plantdagen:

ikgroenhet - plantdag Abdissenbosch, Parkheide en Namiddagsche Driessen (= Ubach over Worms-noord): 5 juni 2021.

- ikgroenhet - inhaal plantdag Nieuwenhagen en Ubach over Worms: 26 juni 2021.

- ikgroenhet - plantdag Eygelshoven en Kerkrade: 11 september 2021.

 


L1 radio interviewt ikgroenhet

droogte - hittestress - waterberging - groen

 

Op 20 augustus 2020 werden Ritsert Inia, Doenja Urlings en twee enthousiaste ikgroenhet-tuindeelnemers uit Schaesberg geïnterviewd voor L1 radio. In de tweede week van september heeft L1-vandaag een themaweek rondom 'droogte' en een van de mini-gesprekjes zal gaan over het effect van het vergroenen van voortuinen. 
Als het interview online komt, dan wordt de afspeellink hieronder opgenomen!

 

Download
radio interview ikgroenhet uitzending L1
Op 16 september 2020 werd, i.h.k.v. de themaweek over droogte getiteld "iedere druppel telt" een kort radiogesprek uitgezonden waarin Ritsert Inia, Doenja Urlings en twee trotse tuinbezitters aan het woord kwamen. Luister je mee?
AUDIO-2020-09-16-18-12-59.m4a
MP4 video/audio bestand 1.7 MB

Ikgroenhet neemt deel aan twee prijsvragen!

Het project is in 2019 geweldig gegaan en in de zomer van 2020 kunnen we de draad gelukkig weer oppakken. Zodat 'de amazone weer vanuit de voortuinen kan gaan groeien'! In overleg met het projectteam heeft de gemeente Landgraaf besloten om ikgroenhet aan te melden voor twee prijsvragen: de steenbreek trofee & de gouden zwaluw. I.v.m. Corona wordt de uitslag pas in 2021 bekend gemaakt.

Duimen jullie mee? Misschien brengen alle in Corona-tijd opgekweekte klavertjes-4 ons nog wat extra geluk?

 

Het projectteam


Verrassing: pakketje

Zaterdag 30 mei en maandag 1 juni 2020 heeft projectteam ikgroenhet zo'n 70 verrassingspakketjes bezorgd... Als kleine verrassing voor alle ikgroenhet - deelnemers die vanwege de Corona erg lang moeten wachten voor we aan hun tuinontwerp en de ikgroenhet - plantdagen mogen beginnen.

In het pakketje o.a. deze klavertjes-4, om zelf wat geluk te kweken. En... worden ze mooi?

In Nieuwenhagen-noord en centrum-Waubach zijn de geveltuinen en voortuinen al helemaal klaar voor de aanplant. In de verse tuingrond schiet nu het onkruid omhoog, daarom voor deze adressen ook een zakje eenjarig bloeiend bloemenzaad, om de tuin toch een vrolijk aangezicht te geven. In Ubach-over-Worms-zuid worden de tuinbezoeken en voorbereidende gesprekken voor de te maken ontwerpen begin juli ingepland. Het duurt dus nog even, maar blijf gezond en heb geduld.

De ikgroenhet - plantdag in Nieuwenhagen-noord die gepland was op zaterdag 21 maart, is op zaterdag 5 september gehouden.

De ikgroenhet - plantdag in Ubach-over-Worms-zuid heeft op zaterdag 3 oktober plaatsgevonden.

De ikgroenhet - plantdag in Ubach-over-Worms-noord is uitgesteld tot mei 2021. 

We verheugen ons er op! 

Geniet, zorg voor elkaar en tot gauw!